Részletek
Adatok
Részletek
A kókuszdió valószínűleg az Indiai-óceán szigeteiről vagy Indonéziából származó gyümölcs. A kókuszdiónak minden része felhasználható. Gyakran bőr-és hajápolásra is használják. A kókusz belsejét elektrolitokban gazdag édeskés ízű kókuszvíz tölti ki, aminek a fogyasztást sportólóknak kimondottan ajánljuk. A kókuszpálma termése gazdag C-vitaminban, E-vitaminban és B-vitaminokban. Magas vas, szelén, nátrium, kálcium és foszfortartalma mellett rosttartalma sem elhanyagolható. A kókuszdió számottevő mennyiségű zsírt tartalmaz, de ez a diófélékhez képest döntőrész közepes láncú telített zsírsavak formájában jelenik meg. Zsírsavai szinte szénhidrátként hasznosulnak.
Adatok
Raktárkészlet
NINCS
Cikkszám
52070